Merhaba arkadaşlar, son zamanlarda Clothoff AI’yi kullanmayı düşünüyordum ama kafamda bazı etik sorular var. Mesela, bir kişinin izni olmadan fotoğrafını işlemek gerçekten doğru mu? Bazen teknolojinin yetenekleri çok etkileyici olsa da, sonuçlarının insanlara zarar verip vermeyeceğini düşündüğümde biraz tedirgin oluyorum. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz, kişisel deneyimleriniz veya gözlemleriniz var mı?
top of page
bottom of page

Ben de bir süre önce Clothoff AI’yi denedim ve fark ettim ki, teknoloji çok güçlü ama etik konular göz ardı edilirse ciddi sıkıntılar ortaya çıkabilir. Mesela, insanlar izin vermeden fotoğraflar üzerinde işlem yapmak, rızaya dayalı olmayan bir kullanım olarak kabul edilebilir ve bu hem hukuki hem de sosyal açıdan problem yaratabilir. Kendi deneyimimde, sadece kendi fotoğraflarımı veya arkadaşlarımın izin verdiği fotoğrafları kullandım ve açıkçası bu yaklaşım çok daha güvenli hissettirdi. Eğer merak edersen, burada sitenin resmi sayfasını inceleyebilirsin: clothoff
. Orada kullanım şartları ve gizlilik politikaları detaylıca anlatılıyor, bu da hangi durumlarda işlem yapmanın etik olduğuna dair fikir veriyor. Ayrıca, bazı özelliklerin yalnızca premium üyelikte olduğunu fark ettim, ama esas mesele bence teknolojiyi kullanırken sorumluluk sahibi olmak ve başkalarının mahremiyetini gözetmek. Sonuçta AI çok hızlı ve etkili, ama insan kararları olmadan kullanıldığında yanlış anlaşılmalara yol açabiliyor ve bazen sosyal ilişkileri zedeleyebilir.